وضعيت نامشخص فعاليت سامانه « رصد و پايش تاب آوري شهري»

تازه ترين اطلاعات جامع تخصصي سئو را در اينجا جستجو نماييد

وضعيت نامشخص فعاليت سامانه « رصد و پايش تاب آوري شهري»

۳ بازديد

امروزه با توسعه شهرها و گسترش شهرهاي صنعتي ، بسياري از خطرات طبيعي و غير طبيعي با شهرهاي بزرگ روبرو شده است. در چنين شرايطي ، تاب آوري شهرهايي كه با اين مشكلات روبرو هستند ، مورد توجه بسياري از كارشناسان است. به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است. آيا شهرهاي بزرگ مانند تهران در …

وضعيت نامشخص فعاليت سامانه « رصد و پايش تاب آوري شهري» https://online-mag.ir/2021/08/وضعيت-نامشخص-فعاليت-سامانه-رصد-و-پايش/ مجله آنلاين Sat, 28 Aug 2021 03:58:01 0000 مجله رويداد https://online-mag.ir/2021/08/وضعيت-نامشخص-فعاليت-سامانه-رصد-و-پايش/ امروزه با توسعه شهرها و گسترش شهرهاي صنعتي ، بسياري از خطرات طبيعي و غير طبيعي با شهرهاي بزرگ روبرو شده است. در چنين شرايطي ، تاب آوري شهرهايي كه با اين مشكلات روبرو هستند ، مورد توجه بسياري از كارشناسان است. به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است. آيا شهرهاي بزرگ مانند تهران در …

امروزه با توسعه شهرها و گسترش شهرهاي صنعتي ، بسياري از خطرات طبيعي و غير طبيعي با شهرهاي بزرگ روبرو شده است. در چنين شرايطي ، تاب آوري شهرهايي كه با اين مشكلات روبرو هستند ، مورد توجه بسياري از كارشناسان است. به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است. آيا شهرهاي بزرگ مانند تهران در برابر خطرات آينده مقاوم هستند؟ عباس استاد تقي زاده ، استاديار بهداشت حوادث در دانشكده علوم بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تهران و بخش اورژانس در گروه حوادث و بلايا ، به مجله آنلاين گفت.

عباس تقي زاده در گفت وگو با مجله آنلاين ، وي با اشاره به اهميت تاب آوري در دنياي مدرن ، گفت: سه معيار اصلي براي تعيين ميزان تاب آوري يك شهر وجود دارد. اول از همه ، شهر بايد بتواند با همه فشارها و استرس ها كنار بيايد. دوم ، اگر شهري آسيب ببيند ، مي تواند به فعاليتهاي اصلي خود ادامه دهد. برخي از خدمات مانند بيمارستان ها بسته نمي شوند. همچنين نيازهاي اساسي مردم مانند آب ، برق و تلفن نبايد مسدود شود و ثالثاً در صورت بروز حادثه مي توان شهر را به سرعت و با هزينه كم به حالت اوليه بازگرداند.

نقش مردم در سنجش تاب آوري

استاديار گروه اورژانس حوادث ، دانشكده علوم بهداشتي ، دانشگاه علوم پزشكي تهران ، با اشاره به نقش افراد در ارزيابي تاب آوري ، گفت: شهرهاي تاب آوري كشورهايي مانند ژاپن كه در سال هاي اخير شكل گرفته اند و خود ميزان تاب آوري شهرها را ارزيابي كرده و سرمايه گذاري هاي تهاجمي انجام مي دهند ، توانسته اند سطح تاب آوري شهرها را افزايش دهند. مسائل تاب آوري موضوعات زيادي از جمله مهندسي و معماري را در بر مي گيرد و ممكن است شهر از نظر جسمي آسيب نبيند ، اما مي تواند ناگهان فرو ريزد. يكي از نمونه هاي آن زمين لرزه اخير تهران بود. اين زمين لرزه به دليل وحشت مردم در خيابان ها و پمپ بنزين ها مسدود شد.

مشكلاتي كه با بازسازي سازه هاي فرسوده براي افزايش تاب آوري شهري روبرو است

در كشور ما روند نوسازي ساختمان از ساختماني به ساختمان ديگر پيش مي رود.

وي به چالش هاي پيش روي بازسازي سازه هاي فرسوده براي افزايش تاب آوري شهري اشاره كرد و افزود: “ساختارهاي قديمي نيز بخشي از چالش تاب آوري هستند.” يكي از مشكلاتي كه هنگام تعمير يا بازسازي اين بافت ها با آن روبرو مي شود اين است كه منطقه حاوي بافت هاي فرسوده نياز به بازسازي كامل دارد و همه صاحبان ساختمان رضايت كامل دارند. ما از شهر استانبول ديدن كرديم و طبق قانون آن را ديديم. اگر 51 درصد محله از بازسازي راضي باشد ، محله تخريب و بازسازي مي شود. علاوه بر اين ، مشكل احساس سايش در كشورهاي ديگر به طور گسترده ديده شده و مورد مطالعه قرار گرفته است ، اما در ژاپن ، نوسازي ساختمان ها از ساختماني به ساختمان ديگر در حال پيشرفت است.

خانه هاي مواد غير استاندارد خراب مي شوند

به گفته وي ، اين مدل و نحوه اعمال تغييرات ، روند نوسازي را بسيار كند مي كند. مطمئناً كشوري مانند تركيه داراي ساختار قديمي و منطقه اي قديمي مانند ما است ، اما ديدگاه كلان و جامعي در اين مورد دارد ، مطمئن شويد كه اين سازمان ها را دوباره ايجاد كنيد. من توانستم. مي توانيد از اين تجربيات استفاده كنيد. مشكل ديگر سايش است. استفاده از مصالح غير استاندارد و طرح هاي غير اصولي خانه هاي به اصطلاح را خراب مي كند.

داشتن يك مدير با تجربه و با تجربه شاخص مهمي از تاب آوري است

وي در ادامه به ويژگي هاي يك شهر مقاوم اشاره كرد. شش عامل اصلي براي داشتن شهري سالم و مقاوم وجود دارد. اولين عامل مديران شهري و تصميماتي است كه آنها مي گيرند. يكي از موضوعات اصلي توانايي مديريت است و يكي از شاخص هاي كليدي براي تقويت تاب آوري ، داشتن مدير آگاه و با تجربه است. مدير شايسته كسي است كه تصميم او امنيت معنوي مردم و تاب آوري شهر را به خطر نيندازد.

وي عامل دوم را مشاركت اجتماعي مردم عنوان كرد و ادامه داد: اگر ميزان مشاركت مردم در انجام مسئوليت ها و پرداخت عوارض شهري كاهش يابد ، همكاري مديران با مردم براي مديران دشوار مي شود. همچنين ، با افزايش ميزان جنايت در يك محله ، تاب آوري آن محله به طور طبيعي كاهش مي يابد.

رابطه مستقيم بين فقر و تاب آوري

سياست اقتصادي اشتباه سطح تاب آوري افراد را كاهش دهيد

استاد دانشگاه گفت كه شبكه اصلي و مهم “آب ، برق ، گاز” به عنوان عنصر سوم ما بسيار مهم است و به عنوان يكي از شاخص هاي اصلي در نظر گرفته مي شود. بين فقر و تاب آوري رابطه مستقيمي وجود دارد. هم در اقتصاد خرد و هم در اقتصاد كلان ، دغدغه اصلي مردم امرار معاش است ، بنابراين سياست هاي غلط مي تواند تاب آوري افراد را كاهش دهد. همچنين عامل پنجم مربوط به فرهنگ و مسائل فرهنگي است كه اجراي آنها بسيار مشكل و زمان بر است.

عوامل محيطي و تاب آوري

وي با اشاره به مشكلات زيست محيطي كه در طول زمان در تهران بوجود آمده است ، گفت: عوامل محيطي يكي از دغدغه هاي اصلي كشور رتبه ششم است. در حال حاضر ، سرانه مصرف آب و استخراج آب هاي زيرزميني از مسائل اصلي پيش روي شهر تهران است. مصرف انرژي بسيار زياد است و قطعي برق اغلب رخ مي دهد. توليد زباله يك مشكل بزرگ است و دفع اين مقدار زباله يك چالش بسيار بزرگتر است.

به گفته وي ، در حال حاضر استفاده از كيسه هاي پلاستيكي در بسياري از كشورهاي اروپايي محدود شده است و اگر فردي قصد استفاده از آنها را داشته باشد ، بايد هزينه اضافي بپردازد. اين روش خوبي براي كاهش مصرف پلاستيك توسط مردم است. از سوي ديگر ، در فروشگاه هاي ژاپن ، مواد پلاستيكي به راحتي فروخته مي شوند و خارج از كنترل استفاده مي شوند و نمي توان آنها را به محيط بازگردانده و مشكلات بيولوژيكي ايجاد مي كند.

معماري مدرن يكي از مشكلات تهران است

آستادا گيزاده با اشاره به معماري مدرن به عنوان يكي از مشكلات تهران ، افزود: “ما در شهري زندگي مي كنيم كه به جزيره گرم معروف است.” تعداد آسمان خراش ها روز به روز در حال افزايش است ، مشكلات آب و هوايي زيادي وجود دارد و من در حال حاضر كتابي به نام “شهر دوستدار آب و هوا” مي نويسم ، كه دقيقاً هدف همين است. كتاب. ما بايد به معماري گذشته بازگرديم و از تجربيات زيادي در اين زمينه استفاده كنيم. در دهه هاي اخير ، ظهور مهندسي جديد شهري در كشور ما شكل شهرها و مسائل زيست محيطي را تغيير داده است. نماي ساختمان ما در تهران راهي براي حفظ انرژي و گرما در سطح و افزايش دما در ارتفاعات پايين است.

خطر زلزله و سيل بسيار جدي است

وي خطر زلزله و سيل را بسيار جدي خواند و گفت: “وقتي نوبت به تغييرات آب و هوايي مي رسد ، هم خشكسالي و هم سيل ممكن است و امواج گرما و سرما به طور نامنظم مشاهده خواهند شد.” نمونه موج گرما امسال در تهران مشاهده شد ، با همان مقدار موج سرما. با توجه به بارش هاي غيرمنتظره اخير ، بعيد است كه در آينده نزديك تهران دچار سيل شود. همانطور كه خطر زلزله بسيار جدي است ، سيل ها مشكلي هستند كه نمي توان آنها را ناديده گرفت.

با نگاهي به رودخانه تهران ، به گفته پروفسور تقي زاده ، رودخانه به خطر افتاده است. جريان بسياري از رودخانه هاي تهران از نظر انساني تغيير كرده است و وقتي خانه رودخانه اي از آن خارج شود ، روزي به آن بازگردانده مي شود و سيلاب همه چيز را در آن جاده نابود مي كند.

وي به اهميت ارزيابي موقعيت ها به عنوان پيش شرط حل آنها اشاره كرد و افزود: “مهمترين مساله در مديريت اين مسائل ، توانايي ارزيابي صحيح آنها است.” اگر بتوانيد موقعيت را به طور دقيق ارزيابي كنيد ، مي توانيد آن را مديريت كنيد. با ارزيابي صحيح شرايط طبيعي و غيرعادي تهران ، تقويت نقاط قوت و پوشش نقاط ضعف ، مي تواند پس از چند دهه به حالت عادي بازگردد.

وضعيت نامشخص فعاليت سيستم نظارت بر تاب آوري

پروفسور با تاكيد بر افزايش سرپناه هاي بحراني و وسايل ايمني بين سال هاي 2005 تا 2016 بر اين نتيجه رسيد. اين نكته خوبي است. “اما هنوز مشكلاتي در زمينه هاي ديگر وجود دارد.” براي درك كامل اين مسائل ، ما به سيستمي براي نظارت بر تاب آوري نياز داريم. اين سيستم چند سال پيش راه اندازي شد ، اما عملكرد آن در حال حاضر مشخص نيست. هر موضوعي مانند سازگاري ، انرژي و آب ، سيستم خاص خود را مي طلبد كه بايد هر از گاهي تحت نظارت و پيگيري قرار گيرد.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.